Rengöring - Läs denna länken.
Ta steget in i en spännande, ny värld av smakupplevelser med Webers minsta modell av Smokey Mountain Cooker™. Den kompakta och praktiska rök- och ånggrillen gör det enkelt för nybörjare att komma igång med rökning – och är du erfaren kommer du att värdesätta möjligheten att ta med grillen på utflykten.
- Storleken gör grillen särskilt lämpad som rök- och ånggrill för nybörjareIdealisk för rökning av råvaror i mindre mängder
- Enkel att ta med till sommarstugan eller t.ex. på campingsemestern
- Utökar möjligheterna för äventyrslystna grillentusiaster
- Ett enkelt och roligt sätt att komma igång med äkta amerikansk BBQ
- Kan med fördel användas till rökning av allt från lammstekar, högrev och nötstek
- Förvandlar oaptitliga köttbitar till läckra, saftiga rätter
- Finns i tre storlekar, 37 cm, 47 cm och 57 cm, som passar för olika behov
I en stressig vardag när allt bara rusar på kan det kännas både roligt och lyxigt att få varva ned med att tända Webers rök- och ånggrill Smokey Mountain Cooker™ – eller ”WSM” som vi kallar den i dagligt tal. Den ger dig möjlighet att koppla av och ägna dig helhjärtat åt att pyssla med maten och att uppleva själva essensen i amerikansk BBQ. Det inbyggda vattenkaret gör att temperaturen sänks i själva grillen, så att du grillar ”low and slow” – en tillagningsform som ger revbensspjäll, högrev och andra läckra råvaror en alldeles särskild smak och saftighet. Precis det som amerikanerna menar med en äkta BBQ! Low and slow-metoden bryter ned fibrerna i köttet på ett särskilt sätt, så att annars oaptitliga köttstycken förvandlas till de mest delikata rätter. Det är det här man utnyttjar med exempelvis BBQ-klassikern pulled pork, som tillagas under flera timmar. WSM tillverkas i tre storlekar, och den minsta modellens kompakta storlek är lämplig för såväl nybörjare som för erfarna rökentusiaster som är öppna för nya utmaningar och kulinariska upplevelser. När du väl har provat WSM kommer du alltid att längta efter den oemotståndliga smaken, den fantastiska doften och det trivsamma, långsamma tempot.
Tips & tricks
När huvudrätten är klar kan rökugnens eftervärme utnyttjas till att röka desserten. Lägg en brie på grillgallret och rök den lätt. Den är färdig på cirka 15 minuter och smakar himmelskt med rostat rågbröd och t.ex en lökkompott.
Tekniska Data
- Bränsle Briketter
- Porslinsemaljerat lock och balja.. Ja
- Glasfiberförstärkta termoplast handtag 1
- Värmeskjöld vid handtag Ja
- Termometer Ja
- Tuck-Away™ lockhållare Nej
- Belagt grillgaller Ja
- Rostfritt grillgaller med vikkant Nej
- One-Touch® rengöringssystem i aluminiumsbelagt stål Nej
- Fabriksmonterad One-Touch® rengöringssystem i rostfritt stål Nej
- Rostfri aluminiumsventil Ja
- Askfat i aluminium Ja
- Stor askuppsamlare Nej
- Briketthållare Nej
- Brikettkorgar Nej
- Redskapshållare 0
- Kryddhylla 0
- Termoplast arbetsbord Nej
- Avtagbar arbetsyta 0
- Vädertålig CharBin™ förvaringsutrymme Nej
- Brikett måttbägare Nej
- Vagnram i kraftigt stål Nej
- Bottenhylla Nej
- Hjul 0
- Färg Svart
Grillyta
Grillyta (cm) 2 x 37 cm