Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT
Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT
Manufacturer: Tormek
SKU   SE-77

Tormek SE-77 Jigg för raka eggar

Tormek SE-77 är en slipjigg för t.e.x hyveljärn och stämjärn.

In stock
product.showwarehousestatus
556,00 kr

product.fulldescription

Jigg för raka eggar

För hyveljärn och stämjärn. Säkerhetsstopp förhindrar att verktyget glider av slipstenen. Max. verktygsbredd 77 mm, max. verktygstjocklek 9 mm. (SE-77 ersätter SE-76.)

Med SE-77 jiggen är det enkelt att ställa in dina stäm­järn och hyveljärn för en 90° slipning. Jiggens design ger dig de bästa förutsättningarna för en lyckad slipning med högsta precision i slutresultatet. Du kan även ställa in jiggen för slipning av en aningen konvex form.

Jiggen SE-77 för raka eggar är en vidareutveckling av SE-76. Den har försetts med en rörlig gavel som kan ställas in med hjälp av två mindre justeringsrattar, vilket ger möjlighet för finjustering vid behov. Detta kan krävas om verktyget inte är exakt parallellt med stenen, är mycket smalt eller om stålet är aningen vridet. Inställningen för finjustering görs på några sekunder genom att släppa på en av justeringsrattarna och dra åt den andra.

Jiggens konstruktion möjliggör även positionering och slipning av koniska verktyg, som t.ex. japanska stämjärn. Säkerhetsstoppen håller stadigt kvar jiggen på universalstödet och förhindrar att verktyget glider av slipstenen. Du riskerar därmed inte att skada dina fingrar när du slipar. Jiggen passar stämjärn och hyveljärn upp till 77 mm bredd.

Slipning av en konvex form

De flesta hyveljärn kan ha fördel av att ha en svag konvex form. Graden av rundning beror på typ av hyvel och är ungefär lika som tjockleken på den spåna som hyveln tar. Tack vare den rörliga gaveln på SE-77 kan du erhålla den optimala konvexa formen för ditt verktyg.

Tekniska data
Vikt: 0,5 kg
Mått (L x B x H): 130 x 90 x 110 mm
Material: Stål och aluminium
Justerbar vinkelguide för att uppnå rätt slipvinkel
Roterande anläggningsytor för att slipa båda sidor av eggen
Passar till Tormek-slipmaskinerna T-8, T-7, T-4, T-3, och Supergrind 2000

Tormek SE-77 jigg för raka eggar är en tillbehörsprodukt som används för att slipa raka eggar på verktyg som t.ex. hyveljärn, mejslar och skruvmejslar. Jiggen är utformad för att ge en stabil och exakt slipning, och har justerbara anläggningsytor för att säkerställa att eggen slipas jämnt på båda sidor.

product.downloads

Customers who bought this item also bought

4 385,00 kr
1 949,00 kr
138,00 kr
74,00 kr
672,00 kr
468,00 kr
398,00 kr
3,00 kr