Dana Lim

Dana Lim

Dana Lims historia sträcker sig tillbaka till våren 1928. Det var då Kai Leopold Hansen fick idén till en revolutionerande ny och stark limtyp. Sedan dess har Dana Lim gjort sig ett namn i Danmark, resten av Skandinavien och Europa som en ledande tillverkare av lim, fog- och spackelmassor som sätter nya standarder för funktionalitet, kvalitet och användarvänlighet.

 

Det var inte mycket som pekade på att just Kai Hansen skulle skapa sitt livsverk inom limmets värld. Efter sin fars död hjälpte han sin mor med att driva Hotel Postgaarden i Køge. Åren gick...

 

Men en vårdag 1928 hände något som för alltid kom att förändra livet bakom trädgårdens ruttnande plank. En av stadens aktningsvärda borgare skulle fira sitt 25-årsjubileum, och änkefrun bad sin son att laga några av de haltande stolarna i salen.

 

Nu var den tidens limkvalitet inget som direkt imponerade den unge Kai Hansen, som åtskilliga gånger tidigare hade reparerat exakt samma stolar. Så istället för att börja tända brasan till limkoket smet han över till grannen mittemot, som arbetade på gummifabriken. Kai Hansen tyckte nämligen att de behövde extra starkt lim, och det hade han rätt i. En stund senare kunde han spatsera tillbaka över kullerstensgatan med en liten burk lim.

 

Limmet var tyskt och luktade starkt. Kai Hansen hade aldrig sett något liknande och redan dagen efter förstod han att det var något av ett mirakellim som han hade fått tag i. Det var lätt att använda, torkade snabbt och limstyrkan var imponerande.

 

Danmark plågades just då av en efterkrigskris som drabbade både lantbruket och industrin. Arbetslösheten steg och folk höll hårt i de få slantar de hade. Man köpte sällan nytt, utan reparerade istället allt om och om igen.

 

Därmed var det inte långt från tanke till handling. Kai Hansen började experimentera med filmavfall och aceton, men stanken av lösningsmedel var bra för Postgaardens dagliga drift. Så han drog till tvättstugan, som snart svämmande över av recept och hoplimmade numrerade träbitar.

 

Och en sommardag kom genombrottet. Försynen gjorde att en lokal journalist kom förbi, och Kai Hansen fick naturligtvis strax berätta om sin nya uppfinning. Därmed blev Dana Lim en världsnyhet - i alla fall i Køge!

Utvalda kampanjer

Nyhet

HARPUN GLASKLOSS SPACERMIX 200ST Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo sats 6 x li-power-batteripaket 18 V/4,0 AH är försedd med Ultra-M-teknologi vilket innebär intelligent batteristyrning för långlivade batteripaket med tre års garanti.
Metabo 6 X LI-POWER-BATTERIPAKET 18 V/4,0 AH Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo sats 6 x li-power-batteripaket 18 V/5,2 AH är försedd med Ultra-M-teknologi vilket innebär intelligent batteristyrning för långlivade batteripaket med tre års garanti.
Metabo 6 X LI-POWER-BATTERIPAKET 18 V/5,2 AH Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

 Metabo LIHD-batteripaket är för ultimativ prestanda och lång livslängd samtidigt som temperaturutvecklingen är minimal. Dessutom är batteripaketet försedd med Ultra-M-teknologi vilket innebär intelligent batteristyrning.
Metabo BATTERIPAKET LIHD 18 V – 5,5 AH Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar
 • FRAKT 69:-
 • FRAKTFRITT ÖVER 499:-
 • SNABBA LEVERANSER
 • KVALITET TILL RÄTT PRISER

Kundtjänst

Telefon: 010-1990000
E-post: info@toolab.se

Öppetider Butik

Måndag-Fredag 06.45-16.30

BESÖK VÅR BUTIK

Toolab Verktyg AB
Victor Hasselblads gata 10
421 31 Västra Frölunda

Tel: 010-1990000

Varför Toolab?

 • Frakt 69:-
 • Fraktfritt över 499:-
 • Snabba leveranser
 • Kvalitet till rätt priser
 • Stort sortiment

Hos oss handlar du alltid tryggt. Vi är dessutom certifierade av trygg e-handel.

 • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
 • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan

Välj företag eller privat

Priserna visas då exklusive eller inklusive moms.