Bradley Smokers

Bradley Smokers

Historien om Bradley Smoker

Bradley Smoker kommer från British Colombia på Kanadas västkust, där det finns mängder av lax. Wade Bradley, VD för Bradley Technologies, har ordet:
 
Bradley Smokers historia började på sjuttiotalet när min pappa gjorde affärer med en man som var mästare på att röka mat. Historien förtäljer att denne mästerrökare inte visste något om att fånga lax, och därför frågade pappa om råd. Pappa svarade att om han skulle lära ut hur man fångar lax, så ville han i sin tur få lära sig hur man röker den. Det var på den tiden bra mycket enklare att fiska lax än idag. Om den här överenskommelsen skulle ha gjorts idag, tvivlar jag på att Bradley Smoker någonsin skulle ha kommit till.

Hursomhelst, den här mästaren på att röka mat, lärde sig att fiska lax. Min pappas råd var, mer eller mindre, att regeln för ett lyckat fiske är att inte fiska där det inte finns fisk, punkt slut.

Mästerrökaren höll sitt löfte och gav min pappa några enkla rökrecept, och avslöjade även rökningens hemligheter: du måste helt enkelt kontrollera röken. På den tiden betydde det ett ständigt passande; värmen från det brinnande sågspånet fick aldrig bli för hög, och sågspånet fick absolut inte brinna ner till aska. ”Titta på spånet när det brinner, när det börjar bli glödande kol med vita fläckar av aska, och gör dig av med det. Ersätt det genast med nytt spån och fortsätt röka enligt receptet. Enkelt, eller hur?” Jag avslöjade det just...

Inte riktigt allt, är jag rädd. Det finns mycket mer att lära om rökning, jag lär mig fortfarande mer dagligen. Jag påminns av alla matrökare där ute att vi fortfarande har många saker att upptäcka om rökning, som vi aldrig har provat förut, som snart blir det senaste och bästa recept som du bara måste prova.

Vi kommer att försöka hålla er uppdaterade. Vill ni veta mer om oss, fortsätt läs. Jag lovar att inte undanhålla något. Med den här enkla principen om rökning förankrad i min pappas mästerrökares lista av principer och regler. Pappa bestämde sig för att göra en rök som gjorde just vad den här mannen sa måste göras, alltså kontrollera röken.

Då på sjuttiotalet använde de ett jässkåp som rökskåp, en gammal gjutjärnspanna som behållare för sågspånet och en spisplatta för att generera röken. Plus förstås en hel del ledig tid för att göra inget annat än att kolla röken, det är som att se på när färg torkar. Det leder mig till min farbror, som råkar vara professionell i båda områdena. Han råkar också vara en ganska bra uppfinnare.

Min pappa och farbror började konstruera en rök som producerar ren, kontinuerlig rök, utan behov av konstant tillsyn. De provade allt för att kontrollera det brinnande sågspånet, de studerade även hur olika typer av sågspån brann på olika sätt, och förkastade metoden att blötlägga sågspån i förväg - det producerade bara ånga tills sågspånet var tillräckligt torrt att börja pyra och producera rök. Större bitar av trä behövde mer värmeenergi för att börja brinna, och det fungerade inte eftersom det inte gick att kontrollera värmen, och träet brändes till aska. Det blev helt enkelt ingen god mat som kunde produceras på det här sättet.

Du kan inte tro hur många pryttlar de tillverkade i sin strävan mot målet, prylar som hjälpte dem uppnå absolut ingenting.

Till slut gick de tillbaka till grunden och kom fram till att det sågspån som gav den bästa röken, var mer fyrkantigt än avlångt, inte för finfördelat och inte från en cirkelsåg. Men hur kontrollerar du sågspån? Storleken, formen och densiteten är kritisk och de fick det att fungera! Briketten gav ren rök, brann inte ner till aska och behövde mycket lite värmeenergi för att ge rök. Och viktigast av allt, var enkel att släcka. Man kan säga att de uppfann den första röken som kan avsluta rökprocessen.

Nu hade de kommit halvvägs – själva rökhuset behövde utvecklas. Återigen behövde de återgå till reglerna och principerna för att röka mat. Spisplattan ersattes av ett värmeelement, stekpannan med ett komplicerat matarsystem för att mata fram briketter till värmeelementet, så att röken inte upphör. Istället för att avstanna processen för att ta bort använt sågspån, inkluderade de ett vattenbad för att släcka briketterna, och ett andra värmeelement för att kontrollera temperaturen i rökhuset; och ett par andra saker för att göra det så bra som det gick - och på det viset har vi en Bradley Smoker.

Den fungerade fantastiskt, gav fantastisk rök, och maten som tillagades var inget annat än enastående.

Lokala gourmetkockar var de första som provade Bradley Smoker.

När du är redo, kontakta oss eller en av alla våra kunniga återförsäljare, för att få veta mer om Bradley Smoker, rökbriketter, marinader och många andra produkter vi erbjuder.

Utvalda kampanjer

Nyhet

Pro-Fit hålsågset HM VVS-SET (19-114mm) Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Pro-Fit Premium Byggsats XL (35-133 MM) Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Sentry Mid från SOLID GEAR sätter standarden för nästa generations sportiga skyddskängor. Med en nyutvecklad mellansula där unik dubbeldensitets-EVA tar komforten till en helt ny nivå. Aldrig tidigare har en skyddskängas egenskaper varit så nära en sports
Solid Gear Sentry Mid stl 36 Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Makita hylsnyckelsats består av 21-delar, packade i tålig låda med given plats för samtliga tillbehör.
Makita hylsnyckelsats 21-delar Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo BAS-SATS 12V 2 X 2,0 AH Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo BAS-SATS 12V 2 X 4,0 AH Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo METABOX 145 L – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. Metabox 145 L är extremt robust och hållfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43)
Metabo metaBOX 145 L, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo METABOX 145 – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. Metabox 145 är extremt robust och hålfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43).
Metabo metaBOX 145, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo metaBOX 165 L – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. MetaBOX 165 L är extremt robust och hållfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43)
Metabo metaBOX 165 L, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo metaBOX 215 – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. metaBOX 145 L är extremt robust och hållfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43)
Metabo metaBOX 215, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo metaBOX 340 – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. MetaBOX 340 är extremt robust och hållfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43)
Metabo metaBOX 340, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo PE-avfallspåsar har 20 gånger så stor volym jämfört med pappersfilterpåsar, och ingen igentäppning med findamm. Lämpar sig för arbeten där det uppstår mycket damm, till exempel fräsning av putsytor, slipning och borttagning av färg.
Metabo PE-avfallspåsar, 25 L (5 stycken) Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar
 • FRAKT 69:-
 • FRAKTFRITT ÖVER 499:-
 • SNABBA LEVERANSER
 • KVALITET TILL RÄTT PRISER

Kundtjänst

Telefon: 010-1990000
E-post: info@toolab.se

Öppetider Butik

Måndag-Fredag 06.45-16.30

BESÖK VÅR BUTIK

Toolab Verktyg AB
Victor Hasselblads gata 10
421 31 Västra Frölunda

Tel: 010-1990000

Varför Toolab?

 • Frakt 69:-
 • Fraktfritt över 499:-
 • Snabba leveranser
 • Kvalitet till rätt priser
 • Stort sortiment

Hos oss handlar du alltid tryggt. Vi är dessutom certifierade av trygg e-handel.

 • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
 • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan

Välj företag eller privat

Priserna visas då exklusive eller inklusive moms.