Båstad Gruppen AB

Båstad Gruppen AB

Båstad Gruppen, 1907 - 2010

Båstad Gruppen är idag en av Nordens ledande leverantörer av skydds- & yrkesskor, med försäljning via återförsäljare i hela Norden.

Allting började 1907 då familjen Johansson startade tillverkning av trätofflor under varumärket Båstad-Toffeln. Här på bjärehalvön tillverkades trätofflor som under åren blivit kända runt i hela världen.

På 80-talet styrdes verksamheten om mot skyddsskor. Fokuseringen på skyddsskor visade sig mycket lyckosam varför företaget fortsatte att växa. Resultatet blev ytterligare utökning av sortimentet med kända varumärken och fler tillverkare av skyddsskor knöts till företaget. År 1995 utgjorde toffel försäljningen bara en mindre del av totalomsättningen och Båstad-Toffeln bytte namn till Båstad Gruppen.

Försäljningsutvecklingen har hela tiden varit mycket positiv. De ökade volymerna har inneburit att företaget har fått en stabil ekonomi som ger möjlighet till fortsatt tillväxt.

År 2003 förvärvades Birkenstock Scandinavia som fram tills dess varit en viktig leverantör till företaget. Samma år bildades ett säljbolag Båstad Industri, som idag ansvarar för alla kundkontakter på industrisidan.

Företaget har i flera olika omgångar investerat i nya och större lokaler. Säljkåren har succesivt utökats. Båstad Industri säljer endast via återförsäljare. Detta är ett led i vår strävan att företaget skall vara representerat på samtliga större orter.

Idag har vi genom goda samarbeten med ledande tillverkare inom skydd, yrke och fritid en unik ställning i branschen. Ingen annan aktör kan erbjuda ett mer heltäckande sortiment än Båstad Industri.

Vårt företag har Trippel-A, den högsta kreditratingen i Soliditets värderingssystem, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Utvalda kampanjer

Nyhet

Metabo METABOX 145 L – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. Metabox 145 L är extremt robust och hållfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43)
Metabo metaBOX 145 L, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo METABOX 145 – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. Metabox 145 är extremt robust och hålfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43).
Metabo metaBOX 145, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo metaBOX 165 L – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. MetaBOX 165 L är extremt robust och hållfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43)
Metabo metaBOX 165 L, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo metaBOX 215 – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. metaBOX 145 L är extremt robust och hållfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43)
Metabo metaBOX 215, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo metaBOX 340 – intelligent transport- och förvaringssystem för mobilt arbete. MetaBOX 340 är extremt robust och hållfast och är optimalt skydd av maskiner och tillbehör mot smuts och fukt (IP43)
Metabo metaBOX 340, tom Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

HARPUN GLASKLOSS SPACERMIX 200ST Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo sats 6 x li-power-batteripaket 18 V/4,0 AH är försedd med Ultra-M-teknologi vilket innebär intelligent batteristyrning för långlivade batteripaket med tre års garanti.
Metabo 6 X LI-POWER-BATTERIPAKET 18 V/4,0 AH Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

Metabo sats 6 x li-power-batteripaket 18 V/5,2 AH är försedd med Ultra-M-teknologi vilket innebär intelligent batteristyrning för långlivade batteripaket med tre års garanti.
Metabo 6 X LI-POWER-BATTERIPAKET 18 V/5,2 AH Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar

Nyhet

 Metabo LIHD-batteripaket är för ultimativ prestanda och lång livslängd samtidigt som temperaturutvecklingen är minimal. Dessutom är batteripaketet försedd med Ultra-M-teknologi vilket innebär intelligent batteristyrning.
Metabo BATTERIPAKET LIHD 18 V – 5,5 AH Skickas inom ca 3-7 arbetsdagar
 • FRAKT 69:-
 • FRAKTFRITT ÖVER 499:-
 • SNABBA LEVERANSER
 • KVALITET TILL RÄTT PRISER

Kundtjänst

Telefon: 010-1990000
E-post: info@toolab.se

Öppetider Butik

Måndag-Fredag 06.45-16.30

BESÖK VÅR BUTIK

Toolab Verktyg AB
Victor Hasselblads gata 10
421 31 Västra Frölunda

Tel: 010-1990000

Varför Toolab?

 • Frakt 69:-
 • Fraktfritt över 499:-
 • Snabba leveranser
 • Kvalitet till rätt priser
 • Stort sortiment

Hos oss handlar du alltid tryggt. Vi är dessutom certifierade av trygg e-handel.

 • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
 • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan

Välj företag eller privat

Priserna visas då exklusive eller inklusive moms.