Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT
Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT
Manufacturer: Stihl
SKU   11392000256

Stihl MS 211 C-BE Motorsåg 1,7kw 35cm

Stihl MS 211 C-BE är en effektstark, toppmodern bensinsåg med låga vibrationer och mycket stark hårdmetallkedja Picco Duro för hem och fritid.

Out of stock
product.showwarehousestatus

Sorry - this product is no longer available

4 452,00 kr

product.fulldescription

Stihl MS 211 C-BE är en effektstark, toppmodern bensinsåg med låga vibrationer och mycket stark hårdmetallkedja Picco Duro för hem och fritid.

Otrolig skäreffekt, extremt lättstartad med Easy2Start (E) och enkelt att byta och spänna kedjan med snabbkedjespänningen (B). 70% lägre utsläpp, 30% lägre vibrationer, 20% lägre bränsleförbrukning och 4 gånger så långa filterrengöringsintervaller. En motorsåg med ett otroligt bett perfekt till vedsågning och att fälla mindre träd.

2-MIX motor
STIHLs tvåtaktsmotor med 2-MIX teknik ger hög effekt, mycket segdragningsförmåga coh sparar upp till 20% bränsle jämfört med likvärdiga STIHL tvåtaktsmotorer utan 2-MIX teknologi. Den kombinerar en -kanalig cylinder med friskluftsspolning. Också utsläppen av skadliga ämnen redceras kraftigt med ända upp till 70% och motorn uppfyller utan problem kraven enligt EU II.

Antivibrationssystem
En människa som utsätts vibrationer under en längre tid, från t. ex. ett motorredskap, kan få störningar i blodcirkulationen i händer och armar. STIHLs högeffektivt antivibrationssystem tar upp de farliga vibrationerna från motor och skärutrustning i exakt beräknade buffertzoner och maskinen blir bekäm och ergonomisk att arbeta med.

Engreppsreglage
Alla viktiga funktioner så som kall- och varmstart, drift och stopp sköts enkelt och bekvämt med ett enda reglage. Arbetet blir enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten.

Kompensator
STIHL kompensator, ett reglersystem i förgasaren, som ser till att bränsle- luftblandningen alltid är optimal i förhållande till hur nedsmutsat filtret är. Kompensatorn ger optimal effekt med låga utsläpp. Först när du får ett tydligt effektfall är det dags att rengöra filtret. Filterrengöringsintervallerna förlängs betydligt.

Långtids luftfiltersystem med förfiltrering
Luften sugs in till i ett svänghjul och sätts i rotation. Centrifugalkraften slungar med hjälp av en ramp ut de större och tyngre smutspartiklarna. Luften som når luftfiltret har alltså redan gått igenom en reningsprocess. Filterrengöringsintervallerna blir på så sätt mycket långa.

Primer
Med den manuella bränslepumpen pumpas bensin in i förgasaren med några enkla tumtryck. Du behöver inte längre rycka i startsnöret för att få fram bensin till förgasaren. Det är ingen risk för överfyllnad då all överflödig bensin rinner tillbaka ner i tanken.

STIHL 4-kanals teknik
Bränsle-/luftblandningen förs via 4 separata spolkanaler in i förbräningskammaren. Förbränningen optimeras och motorns verkningsgrad höjs avsevärt. Resultat: lägre bränsleförbrukning, ökad effekt, lägre spolförsluster och lägre utstäpp av skadliga ämnen.

STIHL Easy2Start (E)
En spiralfjäder mellan linhjulet och vevaxeln lagrar energin och kompenserar krafttopparna från startdraget. Resultat: du behöver bara hälften så mycket kraft för att dra igång maskinen och hastigheten i själva startrycket kan minskas med hela två tredjedelar.

STIHL Ematic kedjesmörjning
STIHLs Ematic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst. Oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.

STIHL snabbkedjespänning (B)
STIHL snabbkedjespänning (B) gör det enkelt och bekvämt att spänna kedjan. Kedjan spänns helt utan någon hjälp av verktyg. Fäll upp locket och skruva upp kedjedrevskåpan. Kedjan lossas genom att man vrider på justerdrevet åt vänster och spänns genom att man vrider vredet åt höger. När kedjan är riktigt spänd, skruva åt kedjedrevskåpan och fäll ner locket.

Tanklock med bajonettfattning
Patenterad specialförslutning av bensin- och oljetanken. Locket har en bajonettfattning som gör det otroligt enkelt och bekvämt att helt utan verktyg både öppna och stänga.

Vinter-/sommardrift
STIHL motorsågar med förgasarvärme kan man lita på också under den kalla årstiden: Inställd på vinterdrift omges förgasaren av förvärmd luft. På så sätt förhindras isbildning i förgasaren. Ett enkelt handgrepp räcker för att ställa om mellan sommar- eller vinterdrift

Tekniska data
Cylindervolym cm³     35,2
Delning sågkedjor     3/8" P
Effekt kW/hk     1,7/2,3
Ljudeffektnivå dB(A) 1)     110,0
Ljudtrycksnivå dB(A) 1)     99,0
STIHL Oilomatic sågkedjor     Picco Duro (PD3)
Standard skärlängd cm     35
Vibrationer vänster/höger m/s² 2)     2,9/3,1
Vikt kg 3)     4,6
Vikt/effektförhållande kg/kW     2,7

Levereras med
Svärd Picco 35cm 1,3mm 3/8"  30050004809
Kedja Hårdmetall 3/8" PD3 1,3mm 50 länkar 36120000050
Nyckel
Bruksanvisning
Svärdsskydd/kedjeskydd 30-35cm 3005 00007929172

product.downloads

Customers who bought this item also bought

259,00 kr
45,00 kr
43,00 kr
598,00 kr
95,00 kr