Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT
Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT
Manufacturer: Stihl
SKU   41440112339

Stihl FS50C-E L Bensindriven Grästrimmer (1,1hk)

FS 50 C är en lätt trimmer med en otroligt enkel start - i tre snabba steg. Med det unika startsystemet Easy2Start (E) är det ännu enklare. Ett ergonomiskt plus är det extra långa riggröret för ännu bättre balans och komfort. Utrustad med STIHL 2-MIX motor

In stock
product.showwarehousestatus
2 869,00 kr

product.fulldescription

FS 50 C är en lätt trimmer med en otroligt enkel start - i tre snabba steg. Med det unika startsystemet Easy2Start (E) är det ännu enklare. Ett ergonomiskt plus är det extra långa riggröret för ännu bättre balans och komfort. Utrustad med STIHL 2-MIX motor som klarar världens strängaste avgaskrav. Perfekt till att klippa hela gräsytor eller till finputsningen runt gräsmattan, längs rabatter, kanter, runt buskar och träd etc.

Engreppsreglage, loophandtag
Alla viktiga funktioner som start, drift och stopp sköts enkelt och bekvämt med ett enda reglage. Arbetet blir enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten.

Fjädrande start-/stoppknapp
Med den fjädrande start-/stoppknappen återgår maskinen alltid automatiskt till startläge och den är alltid startklar. Otroligt enkelt och bekvämt.

Loophandtag
Loophandtaget på trimrar är idealiskt vid kantputsning eller arbeten där det är ont om plats, t. ex. finputsning mellan buskar. På KombiSystemet är loophandtaget det bästa valet när man skall arbeta med bl.a. KombiVerktygen häcksax eller stamkvistare. På vissa loophandtag sitter en säkerhetsbygel, vilken utökar maskinens användningsområde

Primer
Med den manuella bränslepumpen pumpas bensin in i förgasaren med några enkla tumtryck. Du behöver inte längre rycka i startsnöret för att få fram bensin till förgasaren. Det är ingen risk för överfyllnad då all överflödig bensin rinner tillbaka ner i tanken.

Skyddsglasögon
För din säkerhet levererar vill alltid med ett par skyddsglasögon. Glasögonen har en bra passform och breda sidoskydd.

STIHL 2-MIX motor
STIHLs tvåtaktsmotor med 2-MIX teknik ger hög effekt, bra segdragningsförmåga och sparar upp till 20% bränsle jämfört med likvärdiga STIHL tvåtaktsmotorer utan 2-MIX teknologi. Också utsläppen av skadliga ämnen reduceras kraftigt med ända upp till 70% och motorn uppfyller utan problem kraven enligt EU II.

STIHL Easy2Start (E)
En spiralfjäder mellan linhjulet och vevaxeln lagrar energin och kompenserar krafttopparna från startdraget. Resultat: du behöver bara hälften så mycket kraft för att dra igång maskinen och hastigheten i själva startrycket kan minskas med hela två tredjedelar.

Tanklock med bajonettfattning
Patenterad specialförslutning av bensintanken. Locket har en bajonettfattning som gör det otroligt enkelt och bekvämt att helt utan verktyg både öppna och stänga.

Tekniska data

 • Cylindervolym cm³     27,2
 • Effekt kW/hk     0,8/1,1
 • Ljudeffektnivå dB(A) 1)     105,0
 • Ljudtrycksnivå dB(A) 1)     93,0
 • Skärverktyg     AutoCut C 5-2
 • Tankvolym l     0,34
 • Totallängd m 2)     1,65
 • Vibrationer vänster/höger m/s² 3)     6,0/5,7
 • Vikt kg 4)     4,6

Levereras med

 • Loophandtag
 • Skyddsglasögon

product.downloads

Customers who bought this item also bought

335,00 kr
728,00 kr
3 690,00 kr