Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT
Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT

Returinformation

Returpolicy och Öppet Köp

Enligt lagen om distansavtal har du som kund möjlighet att dra tillbaka ditt köp inom 30 dagar efter mottagandet av varan, utan att behöva ange någon särskild anledning. När du väljer att utnyttja din returrätt/Öppet köp, blir du ansvarig för fraktkostnaderna. Returrätten och öppet köp är inte giltiga om varor inte kan återlämnas i omonterat, oanvänt och oskadat tillstånd. Detsamma gäller också klippt metervara. Om du får en vara som är felaktig, skadad eller skickad felaktigt, kommer vi att stå för returfrakten. Kontakta oss så kommer vi att diskutera hur ersättning för returen ska betalas till dig. (Toolab erbjuder en förlängd returrätt på upp till 30 dagar)

Om din hantering av varan har lett till en minskning av dess värde, kommer vi att göra ett avdrag på återbetalningen motsvarande detta värde minskning. Notera att detta avdrag kan vara lika mycket som varans totala pris.

- Returrätten kan inte användas på förpackningar av kryddor/såser, på underkläder såsom kalsonger/strumpor eller på ansikts-/munskydd och hygienartiklar.
- När du utnyttjar returrätten ska du informera oss inom 30 dagar från det att du har mottagit varan om att du avser att returnera produkten eller produkterna.
- Efter det att du har informerat oss om din avsikt att returnera, ska varan skickas till oss inom 14 dagar från detta datum.
- Vid godkänd reklamation skickar vi dig en reklamationsblankett som ska inkluderas med det returnerade godset.
- Inom 14 dagar från det att vi har mottagit din retur kommer det betalade beloppet att krediteras och återbetalas.

När du utnyttjar din returrätt, står du som kund för returfrakten. Du har möjlighet att returnera med valfritt fraktbolag eller alternativt att lämna tillbaka det fysiskt i butiken.

Returadress
Toolab Verktyg AB
Fjärås Industriväg 31
43974 Fjärås

Returfrakt
Du kan använda frakttjänster som www.fraktjakt.se, där du enkelt kan se den aktuella returfraktkostnaden. Observera att om du har beställt ett mindre paket som kan hämtas på servicepunkt kan du förvänta dig en returfrakt på ungefär 150-250:-, men om du har beställt en större/tung vara (vikt över 20kg, längd över 1500mm eller maxlängd + omkrets över 300cm) så kan returfrakten vara omkring 800-1500:- beroende på vikt/dimensioner/upphämtningsplats eftersom detta måste skickas på pall.

Ett enkelt sätt att kontrollera fraktkostnader är via fraktjakt.se där du enkelt kan boka transport för huvudsakligen tunga föremål.

Förlängd Returrätt
Toolab Verktyg erbjuder en förlängd returrätt vilket betyder att du som kund har 30 dagar att inspektera varan och dra tillbaka ditt köp. Notera att detta gäller från datumet du har mottagit varan. (Gäller från det datum du har mottagit varan/varorna)

Vid retur av varan måste en komplett ifylld reklamationsblankett returneras med köpet för att återbetalningen ska godkännas.


Ladda ner retur-/reklamationsblankett här nedan:
Reklamations-/Returblankett (PDF)