Visar priser inkl. moms
/
Visa priser exkl. moms
Visar priser inkl. moms
/
Visa priser exkl. moms

Returinformation

Ångerrätt och Öppet köp
Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Vid utnyttjande av Ångerrätt/ Öppet köp betalar kunden för frakten. Ångerrätt och öppet köp gäller inte då varor inte kan återlämnas i omonterat, obrukat och oskadat skick. Gäller heller inte klippt metervara. Om du får hem en vara som är felaktig, defekt eller felexpedierad, betalar vi givetvis för returfrakten. Kontakta oss så kommer vi överens om hur ersättning för returen ska betalas till dig.

Om din hantering av varan har inneburit en värdeminskning av produkten kommer vi att göra ett avdrag på återbetalningen med ett belopp motsvarande denna värdeminskning. Observera att sådant avdrag kan uppgå till varans totala pris.

* Ångerrätt kan ej utnyttjas på förpackningar av kryddor/såser, på underkläder såsom kalsonger/strumpor eller på ansikts-/munskydd och hygienartiklar.

  • Vid utnyttjande av ångerrätt skall du meddela oss inom 30 dagar ifrån det att du tagit emot varan att du avser att returnera produkten eller produkterna.
  • Efter det att du meddelat oss att du avser att returnera skall varan sändas till oss inom 14 dagar ifrån detta datumet
  • Vid godkänd reklamation skickar vi dig en reklamationsblankett som skall läggas med det returnerade godset.
  • Inom 14 dagar ifrån det att vi emottagit din retur krediteras och återbetalas det erlagda beloppet.

Vill du ladda ner köpvillkoren finns detta att ladda ner i PDF format genom att klicka här.

Vid utnyttjande av ångerrätten står du som kund för returfrakten. Du har möjlighet att returnera med valfritt transportbolag alternativt att lämna fysiskt i butiken.

Returadress
Toolab Verktyg AB
Fjärås Industriväg 31
43974  Fjärås

Returfrakt
Det går utmärkt att använda fraktjänster som t.e.x www.fraktjakt.se, där du enkelt kan se den aktuella returfraktkostnaden. Observera att om du beställt ett mindre paket som går att hämta ut på servicepoint kan du förvänta dig en returfrakt på cirka 150-250:-, om du dock beställt en större/tyngre vara (vikt över 20kg, längd över 1500mm eller maxlängd + omkrets är över 300cm) så kan en returfrakt ligga på cirka 800-1500:- beroende på vikt/mått/upphämtningsort då detta behöver skickas på pall.

Ett enkelt sett att kolla upp fraktkostnader är t.ex. via fraktjakt.se där du enkelt kan boka transporter av framförallt tyngre gods.

Förlängd ångerrätt
Toolab Verktyg har en förlängd ångerrätt vilket innebär att du som kund har 30 dagar att besiktiga varan och ångra ditt köp. Observera att detta gäller från datumet du tagit emot varan. (Gäller från det datumet du har tagit emot varan/varorna)

Vid retur av varan måste en komplett ifylld reklamationsblankett returneras med köpet för att återköpet skall gå igenom.

Ladda ner retur-/reklamationsblankett här nedan:
Reklamations-/Returblankett (PDF)