Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT
Showing prices with VAT
/
Show prices without VAT
Manufacturer: Kränzle
SKU   7391918111173

Kränzle Quadro 800 Högtryckstvätt 250bar trefas

Kränzle Quadro är en serie industritvättar från Kränzle. Quadro har 4 hjul och broms. Avtagbart handtag och lyftögla för enkel transportering.

Out of stock - on backorder and will be dispatched once in stock (ca 7-10 arbetsdagar).
product.showwarehousestatus
31 250,00 kr

product.fulldescription

Om Quadro Serien..

Ordning
Med den fast inbyggda slangvindan kan du hålla ordning på ett perfekt sätt, helt enligt Kränzle-förvaringskonceptet. Aldrig mer tilltrasslade eller kringliggande högtrycksslangar som du först måste leta upp eller lägga i ordning innan du kan börja jobba. Detta innebär att högtrycksslangarna får en klart längre livslängd. eftersom högtrycksslangen är längre vid modeller med slangvinda (minst 15m), får du nu en mer än dubbelt så stor arbetsyta jämfört med en 10m lång slang.

Skydd
Vid alla modeller i qaudro-serien fungerar den stora vattentanken som ett vattenmagasin och -buffert mellan vattennätet och pumpen. Tack vare den integrerade vattentanken kan pumpskador pga vattenbrist undvikas i största möjliga mån. Den store fördelen med vattentanken är att kavitationer (dvs. imploderande luftbubblor i pumpen: uppstår vid tex vattenbrist) kan uteslutas nästan helt. Just kavitation är ofta den främsta orsaken till skador på högtryckspumpar. Om du kopplar förbi vattentanken kan vatten sugas in direkt (tex från separata behållare eller ifrån en damm.

Fördröjd urkoppling av motorn
Om maskinen slagits på med huvudströmbrytaren kommer motorn att startas automatiskt när högtryckspistolen öppnas. Motorn kopplas ifrån automatiskt när pistolen stängs.

Om motorn kopplas in eller ifrån ofta pga. speciella arbetsuppgifter, leder detta vid maskiner av denna storleksordning till stark belastning på elnätet samt till ökat slitage på kopplingselementen som är integrerande inne i högtryckstvätten. Därför fortsätter pumpen att köra trycklöst i bypass-drift i ytterligare 30 sekunder efter att pistolen stängts, och först därefter kopplas motorn i quadro-serien ifrån. Öppna pistolen på nytt för att maskinen ska aktiveras. (gäller inte för de små quadro modellerna)

Effektivitet
Konventionella högtryckstvättar är i regel utrustade med en injektor som suger in tillsatsmedel. För att tillsatsmedel skall kunna sugas in, måste vattnet som står under högtryck pressas genom ett litet munstycksrör. Detta kräver energi, oavsett om injektorn används eller ej. Det tillgängliga arbetstrycket reduceras med 30%. Vid Kränzle högtryckstvättar med vattentank suger pumpen in vatten från vattentanken samtidigt som den hämtar rengöringsmedel. Därmed krävs inte längre någon energikrävande injektorn som annars leder till att effekten och trycket sjunker med så mycket som 30%. Tillsatsmedel tillförs med oförminskat tryck!

Säkerhetsurkoppling (Ej det små quadro-högtryckstvättarna)
Om quadro-högtryckstvättarna inte kopplas ifrån efter användningen eller om pistolen inte öppnas under 20 minuter, kopplas strömförsörjningen till maskin ifrån automatiskt. Tryck huvudströmbrytaren för att koppla in maskinen.

Alla quadro-modeller är utrustade med ett motorskydd med en strömutlösare som kopplar ifrån maskinen vid alltför hög strömförbrukning.

I dubbelaggregaten startar det andra aggregatet med fördröjning.

Stabilitet
Den extremt stabila och robusta köranordningen i alla quadro-modeller med sina mycket stora hjul innebär att maskinen utan vidare kan transporteras i svår terräng.

En seriemässig parkeringsbroms garanterar att maskinen står säkert och stabilt på arbetsplatsen.

Ergonomiskt utformat körhandtag, avtagbart.

 

 • Högtryckstvätt från Kränzle.
 • Hjul för terräng, stora hjul med breda däck av kompaktgummi
 • Köranordning finns även i kvalitetsstål
 • Integrerad slangvinda med infällbar vev
 • 7,5 m nätkabel med kabelupprullning
 • Ergonomiskt avtagbart körhandtag, finns även i kvalitetsstål
 • Turbokiller-spolrör med kvalitetsstålrör, spolrör av kvalitetsstål med flatstrålemunstycke
 • Hållare för säkerhetsurkopplingspistol och spolrör
 • Slagskydd framtill och baktill
 • Totalstopp-anordning med fördröjd urkoppling av motorn
 • Säkerhetsurkoppling
 • Vattentank
 • Insugning av rengöringsmedel
 • Excenter-parkeringsbroms

Kränzle Quadro är en serie industritvättar från Kränzle. Quadro har 4 hjul och broms. Avtagbart handtag och lyftögla för enkel transportering. Quadro är byggd för mycket tuff rengöring. Med den kraftiga motorn, ventilhus i mässing och keramikbelagda kolvar blir Quadro-modellerna riktiga kraftpaket. Quadron är utrustad med flottörventil för att alltid få rätt vattenmängd. Pumpenheten är monterad horisontellt för att ge en korrekt vevhusventilation. Kem kan nu användas under högtrycksspolning. Utrustad med slangvinda, totalstopp och efterkörningsfördröjning.

 

Tekniska Data
Anslutningskabel med stickpropp m:7,5
Arbetstryck bar:250
Dirtkiller:Ja
Elektrisk anslutning volt:400
Erfoderlig säkring Amp:16
Flottörtank:Ja
Högtrycksslang m:20
Keminjektor:Ja
Mått LxBxH mm:770x570x990
Matarvatten max temp. grader C:60
Motoreffekt kW:7,5
Motorvarvtal v/min:1400
Munstycksstorlek:2504
Slangvinda:Ja
Sughöjd m:2,5
Totalstopp:Ja
Vattenmängd l/min:13,3
Vikt kg:89

product.downloads